Vepřové žebírko cikánské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Vepřová pečeně
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 20 g Česnek
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1395 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 124.3 mg
  • Draslík 463.4 mg
  • Vláknina 84 mg
  • Vitamín A 84 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí. Spolu s plátkem slaniny žebírka rychleji opečeme na tuku a vyjmeme. (Slaninu nakrájíme tak, aby po opečení vznikl tvar hřebínku).

  • 2

    Do výpeku přidáme rajčatový protlak a vývar, rozšleháme a krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec žebírko přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme hřebínkem slaniny.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu