Červené zelí s jablky vařené v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Zelí hlávkové červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Jablka
  • 8 ks Hřebíček
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 766.6 mg
  • Vláknina 16577.6 mg
  • Vitamín A 16577.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé červené zelí očistíme, rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky široké asi 1-1.5 cm. Dáme je do mísy a promícháme se solí, a muškátovým oříškem. Omyjeme 2-3 kyselejší jablka, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a oloupeme. Oloupeme 2 cibule a napícháme do nich hřebíčky.

  • 2

    Do hrnce - pařáku na knedlíky - nalijeme asi 1-2 dl vody. Na síťku (na kterou dáváme k ohřátí knedlíky) položíme všechny připravené suroviny (zelí, jablka, cibule) a pod pokličkou zelí pomalu vaříme v páře přibližně 1 hodinu.

  • 3

    Měkké zelí dáme do mísy bez cibule, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu