Polenta s křemenáči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 418 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 36.8 mg
 - Draslík 306 mg
 - Vláknina 5622.8 mg
 - Vitamín A 5622.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé houby pečlivě očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenčí plátečky.
 - 
                                2
Cibuli společně s česnekem zbavíme slupky a najemno nakrájíme. V hnrci necháme rozpálit trochu oleje, přidáme polovinu másla. Do hrnce vložíme cibuli a česnek a necháme je společně dusit. Poté vložíme do hrnce houby a 10 minut smažíme.
 - 
                                3
Necháme vařit 1,5l vody. Když následně vodu přivedeme k bodu varu, osolíme a za stálého míchání přidáváme kukuřičnou mouku. Kukuřičnou kaši vaříme za stálého míchání asi 30 minut, dokud se polenta nezačne uvolňovat od stěn hrnce.
 - 
                                4
Do polenty vmícháme zbytek másla a zhruba ½ nastrouhaného parmezánu. Polentu rozmístíme do plochých misek, polijeme trochou houbové omáčky a vše posypeme zbytkem parmezánu.
 - 
                                5
Bazalku omyjeme a necháme okapat. Lístky podélně nakrájíme, ozdobíme jimi misky a můžeme podávat.