Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 148 mg
 - Draslík 225.8 mg
 - Vláknina 3850 mg
 - Vitamín A 3850 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.1 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 92.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křen oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Mandle oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
V nízkém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Pak do ní postupně vmícháme vývar, osolíme a 15 minut vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný křen a plátky mandlí, promícháme a necháme přejít varem.
 - 
                                3
Uzené maso ohřejeme, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.