Horácké uzené maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová uzená plec
  • 400 g Zelí kysané
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 60 g Cibule
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 949 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 79.8 mg
  • Draslík 249.6 mg
  • Vláknina 5590.7 mg
  • Vitamín A 5590.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrájíme kysané zelí. Zpěníme na sádle cibuli a přidáme ji k zelí. Osolíme, okmínujeme, vložíme uzené maso, zalijeme a necháme dusit.

  • 2

    Jakmile maso změkne, vyjmeme je a zbytek zahustíme světlou jíškou (do jíšky přidáme mletou papriku). Necháme povařit.

  • 3

    Ochutíme majoránkou, octem a pro zjemnění přidáme smetanu.

  • 4

    Maso naporcujeme a podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem.

Komentáře k receptu