Tyčinky z baget s olivovou tapenádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 2 ks Bageta
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1012 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 135.8 mg
  • Vláknina 6133.3 mg
  • Vitamín A 6133.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Každou bagetu rozpůlíme vodorovně a následně pokrájíme na cca dva centimetry tlusté tyčinky. V misce si smícháme prolisovaný česnek s polovinou oleje a směsí potřeme každou bagetu. Na vrch nudliček nasypeme sůl, pepř, tymián.

  • 2

    Troubu rozpálíme na 200°C a pečeme 10 minut, dokud nejsou upečené dozlatova. Mezitím si do mixéru nasypeme vypeckované olivy, zbylý olej, limetkovou šťávu a kapary. Lehce rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.

  • 3

    Po upečení vyndáme tyčinky z trouby, potřeme umixovanou tapenádou a podáváme.

Komentáře k receptu