Roštěnky v sýrovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.83 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 216.6 mg
  • Draslík 516.1 mg
  • Vláknina 332 mg
  • Vitamín A 332 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse z vajíček, nastrouhaného sýra, piva a 4 lžic mouky smícháme těstíčko, které podle chuti osolíme.

  • 2

    Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, na okrajích nařízneme, potřeme je kari kořením, osolíme a obalíme v zbylé mouce. Pak je namočíme do připraveného těstíčka a v pánvi na rozehřátém oleji zprudka pečeme z obou stran, poté podáváme.

Komentáře k receptu