Krůtí plátky na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 148 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 103.5 mg
 - Draslík 413.5 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme, naklepeme a na několika místech nařízneme. Osolíme ho, opepříme, poprášíme moukou a pak prudce z obou stran opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Opečené maso podlijeme pivem a krátce pod pokličkou dusíme. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.
 - 
                                2
Do vypečené šťávy na závěr přimícháme máslo a šťávou přelijeme porce nasa na talířích.