Hovězí na víně s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 900 g Hovězí kýta
  • 150 g Olivy zelené
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 805 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 145.5 mg
  • Draslík 827.2 mg
  • Vláknina 2586 mg
  • Vitamín A 2586 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté a osušené hovězí maso nakrájíme na středně velké kostky, vložíme na máslo s olejem a osmažíme ze všech stran. Poté maso osolíme a pod poklicí za častého míchání dusíme. Po půl hodině vmícháme k masu rajčatový protlak, olivy, víno a dusíme, až je maso měkké.

  • 2

    Maso podáváme posypané drobně sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu