Hruškový koláč po vinařsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 400 g Listové těsto
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 g Cukr krupice
  • 3 g Skořice mletá
  • 3 g Hřebíček
  • 700 g Hrušky
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Šťáva jablečná 100%
  • 3 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 113.2 mg
  • Vláknina 6296.5 mg
  • Vitamín A 6296.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka a dvě hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme do rendlíku, zalijeme jablečnou šťávou, přidáme skořici, citronovou šťávu, hřebíček, víno a cukr a 10 minut povaříme. Uvařené ovoce scedíme, šťávu necháme v rendlíku, vložíme do něj oloupané půlky hrušek a 5 minut povaříme. Vyjmeme ze šťávy a odložíme, vychladlou šťávu rozmixujeme s uvařenými kousky ovoce a svaříme na hustou kaši, necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na plát, kterým vyložíme dortovou formu. Potřeme vrstvou ovocné kaše a pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Potom poklademe půlkami hrušek a pečeme dalších 10 minut. Koláč podáváme horký s kopečkem šlehačky.

Komentáře k receptu