Telecí hrudí s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Muškátový květ
  • 1 špetka Maso mleté - mix
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.125 l Víno bílé
  • 1 kg Telecí hruď
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 78242 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 244.9 mg
  • Draslík 1352.3 mg
  • Vláknina 25380.9 mg
  • Vitamín A 25380.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí hruď vykostíme, osolíme a spolu s cibulí opečeme na másle.

  • 2

    Mezitím si v hrnku povaříme cca 10 minut šálek vývaru, víno, česnek a všechno koření. Na tvrdo uvaříme vejce.

  • 3

    Z upečeného masa odkrojíme kus o velikosti zhruba 150 g, drobně rozkrájíme, dáme do mixéru, přidáme uvařené žloutky, procezený vývar z koření a vína a řádně rozmixujeme. Do směsi přidáme špetku muškátového květu, citrónové kůry a zakapeme citrónovou šťávou.

  • 4

    Maso nakrájíme a přelijeme umixovanou prohřátou omáčkou.

  • 5

    Jako přílohy podáváme opečené i uvařené brambory, rýži, těstoviny, noky a saláty.

Komentáře k receptu