Omáčka máslová se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar rybí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Ocet estragonový
  • 1 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 46.6 mg
  • Draslík 323.2 mg
  • Vláknina 52.4 mg
  • Vitamín A 52.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Dáme ji do kastrolu a přilijeme k ní víno, ocet a rybí vývar. Vaříme směs a odpařujeme tekutinu, dokud nezbydou z původního objemu jenom asi tři lžíce. Ty potom přecedíme přes síto zpátky do kastrolu.

  • 2

    Na kousky nakrájíme máslo a vešleháváme je do tekutiny, ovšem omáčka se nesmí vařit. Vždy jakmile se jeden kousek másla rozpustí, vložíme další a šleháme. Pokračujeme, dokud postupně nezašleháme všechno máslo.

  • 3

    Když vznikne hladká omáčka, přidáme do ní ocet, osolíme ji a opepříme. Nakonec vmícháme smetanu a podáváme.

Komentáře k receptu