Domácí chléb z ovesných vloček
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 4 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 4.2 mg
- Draslík 9.6 mg
- Vláknina 10353 mg
- Vitamín A 10353 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V míse důkladně smícháme vločky, mouku, droždí a sůl. Pak přilijeme mléko a vodu, vše promícháme a vytvoříme těsto, která má konzistenci husté ovesné kaše. 
- 
                                2Těsto přelijeme do zapékací formy a vložíme ji do studené trouby, kterou zapneme, nastavíme na 110 stupňů Celsia. Při této teplotě chléb pečeme 45 minut. Pak teplotu zvýšíme na 180 stupňů a chléb pečeme ještě dalších 50 až 60 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka. 
- 
                                3Upečený chléb necháme ve formě mírně vychladnout, pak ho vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme před krájením vychladnout úplně. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        