Domácí chléb z ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 6 g Droždí sušené
  • 325 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 200 g Vločky ovesné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 2.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 4.2 mg
  • Draslík 9.6 mg
  • Vláknina 10353 mg
  • Vitamín A 10353 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse důkladně smícháme vločky, mouku, droždí a sůl. Pak přilijeme mléko a vodu, vše promícháme a vytvoříme těsto, která má konzistenci husté ovesné kaše.

  • 2

    Těsto přelijeme do zapékací formy a vložíme ji do studené trouby, kterou zapneme, nastavíme na 110 stupňů Celsia. Při této teplotě chléb pečeme 45 minut. Pak teplotu zvýšíme na 180 stupňů a chléb pečeme ještě dalších 50 až 60 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.

  • 3

    Upečený chléb necháme ve formě mírně vychladnout, pak ho vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme před krájením vychladnout úplně.

Komentáře k receptu