Jitrnicová kaše

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 1200 g Vepřová hlava
  • 100 g Vepřový bok
  • 150 g Vepřové plíce
  • 30 g Sůl
  • 150 g Játra vepřová
  • 250 g Rýže loupaná
  • 2 g Majoránka
  • 2 g Nové koření mleté
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Tuk
  • 2 g Zázvor mletý
  • 25 g Česnek
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1353 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 225.7 mg
  • Draslík 363.3 mg
  • Vláknina 2131.6 mg
  • Vitamín A 2131.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou hlavu, bůček a plíce opláchneme, očistíme a spolu s cibulí uvaříme v mírně osolené vodě.

  • 2

    Uvařené maso vyjmeme, vykostíme a na drobno rozsekáme. (Maso je lépe uvařit tak, aby bylo tužší).

  • 3

    Vepřová játra očistíme, opláchneme a jemně umeleme. Promícháme je s prochladlou dušenou rýží, přidáme rozsekané maso, česnek utřený se solí, majoránku, zázvor, mleté nové koření a pepř, vývar od vaření masa a dobře promícháme a přisolíme.

  • 4

    Hotovou jitrnicovou kaši vlijeme do vymaštěného pekáče a zvolna upečeme v troubě.

Komentáře k receptu