Knedlíčky z jater s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Játra telecí
  • 150 g Játra vepřová
  • 400 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Krupice dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2182 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 315.7 mg
  • Draslík 1031.7 mg
  • Vláknina 14471.3 mg
  • Vitamín A 14471.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.5 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí a vepřová omytá játra, zbavená šlach a žilek pokrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a zalijeme vývarem. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.

  • 2

    V pánvi si na másle osmažíme cibuli, přidáme k ní játra krátce vše orestujeme. Žemle vymačkáme z přebytečného vývaru a spolu s játry a cibulí je pomeleme na masovém strojku. K pomleté směsi přidáme petrželku, vejce, pepř, majoránku, sůl, krupici a strouhanku. Směs důkladně promícháme. Vytvoříme si v dlaních malé knedlíčky o průměru asi 3-4 cm.

  • 3

    V hrnci si přivedeme k varu 1.5 litru vývaru a knedlíčky vaříme 7-10 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou. Servírujeme je s kysaným zelím.

Komentáře k receptu