Jelítková kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2 g Nové koření mleté
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 70 g Tuk
  • 100 g Cibule
  • 1500 g Vepřová hlava
  • 100 g Vepřový ořez
  • 30 g Sůl
  • 2 g Majoránka
  • 250 g Rýže loupaná
  • 400 g Vepřová krev
  • 25 g Česnek
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1337 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 345.7 mg
  • Vláknina 2198.6 mg
  • Vitamín A 2198.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou hlavu a ořez opláchneme a očistíme. V osolené vodě je uvaříme doměkka, vyjmeme, vykostíme a na drobno rozsekáme.

  • 2

    Do masa přidáme pepř, majoránku, mleté nové koření, česnek utřený se solí a dobře promícháme.

  • 3

    Rýži přebereme, propláchneme ve studené vodě a obvyklým způsobem udusíme.

  • 4

    Dušenou rýži necháme prochladnout, potom přilijeme procezenou vepřovou krev a vmícháme připravené maso.

  • 5

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na polovině tuku do zlatavé barvy. Přidáme ji do kaše, kterou rozmícháme s dávkou vývaru z masa a vše podle potřeby přisolíme.

  • 6

    Hotovou jelítkovou kaši vlijeme do vymaštěného pekáče a zvolna upečeme v troubě.

Komentáře k receptu