Dušená treska se zeleninou
Suroviny
- 500 g Brambory
- 100 g Celer bulvový
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Slanina vepřová
- 50 g Petržel - nať
- 125 ml Víno bílé
- 500 ml Voda pitná
- 400 ml Vývar rybí
- 1 ks Citrony
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Bobkový list
- 6 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.2 kg Treska aljašská
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 188 g
- Sodík 848 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 128.5 mg
- Draslík 3269.6 mg
- Vláknina 20298.5 mg
- Vitamín A 20298.5 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.7 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupeme šalotku, oškrábeme brambory, mrkve a celer. Opláchneme pórek a odkrojíme z něho část u kořínků a uvadlou zelenou část. Rozpůlíme ho a nakrájíme na plátky. Šalotku rozpůlíme. Celer, mrkev a brambory pokrájíme na kostičky. 
- 
                                2Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky. 
- 
                                3V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme na něj slaninu, kterou necháme zesklovatět. Přidáme potom všechnu pokrájenou zeleninu (brambory, mrkve, celer, šalotku, rajčata) a dusíme. Pak osolíme, opepříme a vmícháme prolisovaný česnek a bobkový list. Zalijeme vínem a rybím vývarem. 
- 
                                4Tresku omyjeme a osušíme. Osolíme ji, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme ji do kastrolu k zelenině a přikryjeme poklicí. Dusíme 30 minut. 
- 
                                5Před podáváním ještě nakonec posypeme nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        