Špagety s hráškem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 180 g Slanina vepřová
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 10 g Máta
  • 500 g Špagety
  • 150 g Hrášek mražený
  • 15 ml Olej olivový
  • 130 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 946 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1137 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 56.1 mg
  • Draslík 167.1 mg
  • Vláknina 550.2 mg
  • Vitamín A 550.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a společně se slaninou pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme. Mátu omyjeme a nasekáme.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm cibuli se slaninou dokřupava. Poté odstavíme.

  • 3

    Vývar uvedeme k varu, přidáme hrášek a mátu. Přiklopené vaříme 2 minuty. Špagety uvaříme doměkka. Poté smícháme s hráškem, slaninou a cibulí. Pokrm osolíme, opepříme a posypeme sýrem.

Komentáře k receptu