Krutony s tatarskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Omáčka tatarská
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 375 g Hovězí maso přední
  • 375 g Vepřová plec
  • 20 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Vejce slepičí
  • 50 g Hořčice
  • 300 g Žemle tuková
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 6.67 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 279 mg
  • Vláknina 1364 mg
  • Vitamín A 1364 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně umeleme, osolíme, přidáme pepř, mletou papriku, vejce, dobře promícháme a směs rozdělíme na 30 stejných dílů.

  • 2

    Z jednotlivých dílů tvarujeme malé biftečky, které v horkém oleji po obou stranách opečeme dozlatova. Spolu s biftečky opečeme mlékem navlhčenou žemli, nakrájenou na tenčí řezy ve tvaru trojúhelníků (3ks na 1 porci).

  • 3

    Opečené biftečky klademe na opečené trojúhelníčky (krutony) a zdobíme je střídavě hořčicí, tatarskou omáčkou a jemně nakrájenou cibulí.

Komentáře k receptu