Králík na česneku se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 5 g Nové koření celé
  • 3 g Pepř černý celý
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Králičí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 140.4 mg
  • Draslík 809.7 mg
  • Vláknina 1713.3 mg
  • Vitamín A 1713.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, důkladně opláchnutého králíka rozdělíme na porce. Každou porci potřeme prolisovaným česnekem utřeným se solí a prošpikujeme 50 g na plátky nakrájené slaniny. Porce králíka necháme nejméně 30 minut odležet.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostky, které dáme do velké pánve, osmažíme je na škvarky. Přidáme máslo, na tenké pásky nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme nové koření, celý pepř, naskládáme maso, které zprudka opečeme po obou stranách.

  • 3

    Následovně zalijeme vodou a pekáč s masem vložíme do horké trouby. Pečeme 60 minut doměkka. Před dokončením ještě králíka dochutíme pepřem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu