Italská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 kávová lžička Bazalka
  • 1.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 8 stroužek Česnek
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 15 dkg Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 dkg Šunka dušená
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 264.1 mg
  • Vláknina 2891.5 mg
  • Vitamín A 2891.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na olivovém oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku a česnek, přidáme rajčata a nakrájenou šunku.

  • 2

    Směs přelijeme horkým vývarem, přidáme kečup, sůl a koření. Povaříme. Ke konci vlijeme smetanu a znovu krátce povaříme.

  • 3

    Na talíři posypeme polévku nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu