Jarmareční klobása

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 700 g Hovězí maso přední
  • 400 g Vepřový bok
  • 20 g Sůl
  • 5 g Kmín celý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 75 g Vepřová střeva tenká
  • 20 g Česnek
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 851 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 376.6 mg
  • Vláknina 1950 mg
  • Vitamín A 1950 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso opláchneme, bůček vykostíme a zbavíme chrupavek. Maso na hrubo umeleme, přidáme kmín, česnek utřený se solí, pepř a mletou papriku a za postupného přilévání studené vody vše dobře promícháme a podle potřeby přisolíme.

  • 2

    Směs plníme do střev a uzavřené klobásy pečeme zvolna na oleji po obou stranách.

  • 3

    Při podávání klobásy podléváme tukem s výpekem zbylým od pečení.

Komentáře k receptu