Jehněčí kotlety se zeleninovým salátem a sýrem feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 120 g Rajčata
  • 30 g Olivy černé
  • 60 g Sýr Feta
  • 90 ml Olej olivový
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 203.1 mg
  • Draslík 1244.5 mg
  • Vláknina 4084.5 mg
  • Vitamín A 4084.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    60 ml oleje smícháme s nasekaným česnekem, třetinou citronové šťávy, oreganem, osolíme a opepříme jednou špetkou. Maso obalíme v připravené směsi. Rajčata, okurky a cibuli očistíme, pokrájíme na drobné kostičky, smícháme dohromady, přidáme olivy a rozdrolený sýr. Osolíme, opepříme, vlijeme zbytek oleje a citronové šťávy.

  • 2

    Maso ogrilujeme na rozpálené grilovací pánvi, cca 4 minuty z každé strany. Poté servírujeme se salátem.

Komentáře k receptu