Rybí filé se zázvorovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Zázvor celý
  • 120 g Šalotka
  • 600 g Filé rybí
  • 300 ml Vývar rybí
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1024 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 229.1 mg
  • Vláknina 2472.5 mg
  • Vitamín A 2472.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nakrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme na jemno. Do pekáčku vsypeme šalotku se zázvorem, navrch položíme porce rybího filé, osolíme, opepříme a podlijeme troškou rybího vývaru. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 - 12 minut. Filety vyjmeme a vypečenou šťávu přecedíme, nalijeme do rendlíku, přilijeme pomerančovou šťávu, krátce povaříme. Rendlík odstavíme, přidáme máslo a metlou zašleháme, až se rozpustí. Dušenou rýži smícháme se scezenou šalotkou a zázvorem.

  • 2

    Rybí filé upravíme na talíře, doplníme ochucenou rýží a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu