Rybí filé se zázvorovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1024 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 229.1 mg
- Vláknina 2472.5 mg
- Vitamín A 2472.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Šalotku nakrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme na jemno. Do pekáčku vsypeme šalotku se zázvorem, navrch položíme porce rybího filé, osolíme, opepříme a podlijeme troškou rybího vývaru. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 - 12 minut. Filety vyjmeme a vypečenou šťávu přecedíme, nalijeme do rendlíku, přilijeme pomerančovou šťávu, krátce povaříme. Rendlík odstavíme, přidáme máslo a metlou zašleháme, až se rozpustí. Dušenou rýži smícháme se scezenou šalotkou a zázvorem. 
- 
                                2Rybí filé upravíme na talíře, doplníme ochucenou rýží a přelijeme omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        