Dušené rybí filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 88.7 mg
  • Draslík 330 mg
  • Vláknina 7824.8 mg
  • Vitamín A 7824.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce filé osolíme, zakapeme citronovou šťávou a vložíme je do máslem vymazané ohnivzdorné mísy.

  • 2

    Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme sekanou petrželku a oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata. Krátce podusíme a přidáme k rybě. Osolíme, opepříme a poklademe plátky citronu.

  • 3

    Dusíme pod poklicí v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu