Paprikový lusk plněný masem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 300 g Vepřová plec
  • 30 g Sůl
  • 150 g Rýže loupaná
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1000 g Paprikové lusky čerstvé
  • 120 g Tuk
  • 50 g Cukr krupice
  • 40 g Vejce slepičí
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1229 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 403 mg
  • Vláknina 2203 mg
  • Vitamín A 2203 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Mírně osolíme, přidáme rozmíchané vejce, pepř, uvařenou prochladlou rýži a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.

  • 2

    Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen. Připravenou směsí masa papriky naplníme.

  • 3

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme rajčatový protlak, zastříkneme vodou, přilijeme trochu octa a vše krátce povaříme.

  • 4

    Do tohoto základu narovnáme naplněné papriky a dusíme je zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme.

  • 5

    Zbylý základ zahustíme světlou zásmažkou z tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 6

    Před koncem varu omáčku přisladíme, dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu