Salám zapečený s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Salám jemný
  • 60 g Tuk
  • 5 g Sůl
  • 10 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 291 mg
  • Draslík 153.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salám oloupeme a nakrájíme na plátky, které po obou stranách mírně opečeme.

  • 2

    Na salám rozklepneme celá vejce (žloutky se nemají protrhnout) a necháme je zvolna zapéct - žloutek zůstane polotekutý a bílek necháme ztuhnout.

  • 3

    Nakonec bílek mírně osolíme a pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu