Rybí guláš s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 120 g Rýže loupaná
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Chilli paprička
  • 150 g Olivy nakládané
  • 150 g Paprika červená
  • 10 g Koření na ryby
  • 25 g Tymián čerstvý
  • 500 g Filé z mečouna
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 15 g Mouka čočková
  • 300 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar rybí
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1860 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 48.8 mg
  • Draslík 725.1 mg
  • Vláknina 11130 mg
  • Vitamín A 11130 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.6 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mečouna nakrájíme na menší kousky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme, olivy bez pecek scedíme. Červenou papriku bez jadřince nakrájíme na nudličky, lístky tymiánu posekáme najemno.

  • 2

    Rybu posypeme kořením na ryby, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričku, rýži, orestujeme, zaprášíme čočkovou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, vínem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme papriku a povaříme asi 20 minut. Přisypeme kousky ryby, olivy, tymián, promícháme a dovaříme.

Komentáře k receptu