Rybí guláš se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Kapr obecný
  • 500 g Pangasius - filety
  • 100 g Anglická slanina
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Paprika zelená
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 44.3 mg
  • Draslík 609.1 mg
  • Vláknina 4053.9 mg
  • Vitamín A 4053.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme rybí maso, vykostíme a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Posypeme je paprikou, opepříme a necháme odležet.

  • 3

    Nakrájenou slaninu na kostičky zpěníme v hrnci.

  • 4

    Přidáme pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět.

  • 5

    Zasypeme moukou, vložíme nakrájenou papriku, rajčata zbavená slupky též pokrájená a zalijeme vývarem z masoxu.

  • 6

    Dusíme 10 minut.

  • 7

    Přidáme nakrájené žampiony, česnek, kmín, špetku majoránky a rybu.

  • 8

    Guláš povaříme, aby maso změklo.

  • 9

    Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu