Telecí řízky se smetanovo-křenovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 400 ml Hovězí vývar základní
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Křen
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 460 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 197.8 mg
 - Draslík 668.2 mg
 - Vláknina 790 mg
 - Vitamín A 790 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěný křen nastrouháme.
 - 
                                2
Řízky z obou stran smažíme na másle s olejem dozlatova, poté vmícháme křen, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme doměkka. Na závěr k masu přilijeme smetanu, necháme provařit a před podáváním dochutíme cukrem a citronovou šťávou.