Telecí řízky se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 50.3 mg
  • Draslík 150.4 mg
  • Vláknina 37 mg
  • Vitamín A 37 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na okrajích nakrojíme řízky, naklepeme, protkneme slaninou nakrájenou na proužky a osolíme. V kastrolu rozehřejeme lžíci másla, řízky osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vývarem a dusíme do měkka a do vysmahnutí šťávy.

  • 2

    Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zředíme ji trochou mléka, řádně rozmícháme a povaříme a poté omáčku zalijeme smetanou a za stálého míchání chvilku povaříme.

  • 3

    Hotovou omáčkou nalijeme do mísy a do ní vložíme dušené řízky.

Komentáře k receptu