Dušené hovězí řízky se strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 80 g Strouhanka
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 224.2 mg
  • Draslík 157.9 mg
  • Vláknina 993.1 mg
  • Vitamín A 993.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a naklepeme z obou stran ve strouhance. Řízky namočíme v rozšlehaných vejcích a smažíme z obou stran na vepřovém sádle dozlatova.

  • 2

    Poté řízky podlijeme horkým vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.

Komentáře k receptu