Dušené hovězí řízky ve vejcích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 80 g Strouhanka
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 40 ml Mléko plnotučné
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 750 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 225.2 mg
  • Draslík 157.9 mg
  • Vláknina 993.1 mg
  • Vitamín A 993.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme ve strouhance, kterou dlaní přitiskneme do masa, namočíme je do vajec rozšlehaných s mlékem, a poté z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.

  • 2

    Do výpeku vmícháme hořčici, rajčatový protlak a vegetu. Zarestujeme, zalijeme horkým vývarem, přidáme řízky a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu