Pečené hovězí řízky s bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 350 g Vepřový bok
  • 150 g Klobása vepřová
  • 150 ml Víno červené
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 289.4 mg
  • Draslík 340.6 mg
  • Vláknina 157.3 mg
  • Vitamín A 157.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu pokrájíme na nudličky, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, bůček umeleme, petrželovou nať posekáme na jemno.

  • 2

    V míse promícháme mleté maso se solí, pepřem, syrovým vajíčkem, vařeným vajíčkem, klobásou, hořčicí a natí. Umícháme kompaktní hmotu.

  • 3

    Řízky vložíme do pekáče vymazaného sádlem, na ně navrstvíme mletou hmotu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a podlijeme horkým vývarem. V předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení přilijeme víno, případně podle potřeby horkou vodu.

Komentáře k receptu