Hovězí řízky na houbách
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 300 g Houby čerstvé
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 70 ml Víno červené
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 34 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 516.6 mg
- Vláknina 5488.1 mg
- Vitamín A 5488.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěné houby nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
Řízky na sádle usmažíme z obou stran dozlatova, přidáme cibuli a chvíli smažíme. Poté vmícháme houby, protlak, česnek, zarestujeme, zalijeme vývarem, vínem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.