Hovězí řízky na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 300 g Houby čerstvé
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 70 ml Víno červené
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 516.6 mg
  • Vláknina 5488.1 mg
  • Vitamín A 5488.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěné houby nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    Řízky na sádle usmažíme z obou stran dozlatova, přidáme cibuli a chvíli smažíme. Poté vmícháme houby, protlak, česnek, zarestujeme, zalijeme vývarem, vínem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu