Svíčkové řezy s drůbežími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 400 g Brokolice
  • 300 g Játra drůbeží
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 1018.8 mg
  • Vláknina 5233.1 mg
  • Vitamín A 5233.1 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, dlaní naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Játra nakrájíme na plátky, brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Brokolici vložíme do vroucí osolené vody (1/2 lžička soli), 5 minut povaříme, ihned slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Řízky zprudka osmažíme na másle (50 g) dozlatova. Na druhé pánvi opečeme plátky jater na zbylém másle, hotové osolíme a zakápneme worcesterskou omáčkou.

  • 3

    Řízky podáváme s játry a brokolicí.

Komentáře k receptu