Vepřové maso na hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 144.5 mg
  • Draslík 52.3 mg
  • Vláknina 1517.5 mg
  • Vitamín A 1517.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4226 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí a poprášíme moukou.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém plátky masa z obou stran prudce opečeme. Maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, zaprášíme moukou, přidáme zbylou hořčici. Podlijeme trochou vody a octem, je-li třeba přisolíme, vrátíme opečené maso, zakryjeme poklicí, v předehřáté troubě dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme.

  • 3

    Před podáváním šťávu zjemníme máslem.

Komentáře k receptu