Telecí řízky se sardelemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 1 šálek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 195.1 mg
  • Vláknina 3471 mg
  • Vitamín A 3471 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaníme řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme a zlehka osolíme. Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na části másla a řízky na něm po obou stranách opečeme. Poté je mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka.

  • 2

    Sardele si mezitím vykostíme a utřeme s druhou částí másla. Touto směsí řízky potřeme až když jsou řízky téměř měkké. Krátce je ještě podusíme.

  • 3

    Hotové řízky dáme na mísu, kolem posypeme strouhanou housku osmaženou na kousku másla a obložíme dílky citrónu.

Komentáře k receptu