Dušený kapr na bambusu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Sůl
  • 200 g Cibule
  • 3 g Zázvor
  • 150 g Paprika červená
  • 100 g Bambusové výhonky konzervované
  • 20 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 30 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Sherry brandy
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Voda pitná
  • 60 ml Smetana
  • 60 ml Hořčice
  • 1 dl Omáčka sójová
  • 1.5 kg Kapr obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 3748 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 166.5 mg
  • Draslík 1122.5 mg
  • Vláknina 7140 mg
  • Vitamín A 7140 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z kapra osušíme, rozkrájíme na plátky. Vetřeme do nich sůl a pepř, pokapeme sherry. Kousky ryby vložíme do bambusového košíku.

  • 2

    V míse smícháme na kolečka nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor, okapané bambusové výhonky a proužky papriky bez jádřinců. Zeleninu promícháme se sójovou omáčkou a navršíme na porce ryb. Ve woku přivedeme k varu zeleninový vývar, vložíme bambusový košík a na mírném ohni necháme dusit 20 minut. Když jsou všechny porce hotové, slijeme vývar (aby zbylo 400 ml) a vmícháme do něj hořčici. Necháme krátce přejít varem, poté přilijeme škrob rozpuštěný v troše studené vody. Zahříváme do zhoustnutí a nakonec zjemníme trochou smetany. Kapra i zeleninu upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu