Hovězí svíčková na divoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 500 g Rajčata
  • 2 ml Citrónová šťáva
  • 80 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 8 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Divočina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 717 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 1313.8 mg
  • Vláknina 4179.6 mg
  • Vitamín A 4179.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka. Osmahneme ji spolu s nakrájenou paprikou v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme na malé kostky pokrájené maso, ochutíme solí, pepřem, vsypeme koření na divočinu. Vše dohromady chvilku opékáme.

  • 2

    Rajčata přelijeme horkou vodou, potom studenou, sloupneme je a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme rajčata do hrnce k masu, zalijeme vývarem a posypeme prolisovaným česnekem. Pod pokličkou dusíme přibližně 40 - 50 minut do měkka. Dochutíme citrónovou šťávou a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře k receptu