Špagety Puttanesca

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olivy černé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1349 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 588.2 mg
  • Vláknina 8842.3 mg
  • Vitamín A 8842.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím na rozpáleném oleji orestujeme prolisovaný česnek s nakrájenou petrželkou a rozdrcenou chilli papričkou. Poté přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 5min povaříme.

  • 3

    Vmícháme kapary, nakrájené ančovičky, olivy a vaříme ještě dalších 5min. Ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Omáčku v hrnci promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu