Špagety na středomořský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 12 ks Olivy nakládané
  • 6 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1029 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 6122 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 890.1 mg
  • Vláknina 28150.5 mg
  • Vitamín A 28150.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 13.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, vložíme do studené vody, oloupeme a vodorovně rozpůlíme. Semena a šťávu z rajčat vymačkáme a scedíme. Semena odstraníme, dužinu nakrájíme nahrubo.

  • 3

    V misce smícháme olej s prolisovaným česnekem, na kolečka nakrájenými cibulkami, nakrájenými ančovičkami, citronovou kůrou, tymiánem a na plátky nakrájenými olivami.

  • 4

    Přidáme rajčata a rajčatovou šťávu. Ochutíme solí a pepřem, nalijeme na těstoviny a promícháme.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu