Farfalle s prosciuttem, hráškem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek mražený
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 375 g Těstoviny Farfalle
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 3 plátek Prosciutto sušené
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 186.1 mg
  • Draslík 308.5 mg
  • Vláknina 13250 mg
  • Vitamín A 13250 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a žampiony na tenké plátky a na rozehřátém másle cca 5min orestujeme doměkka. Přidáme hrášek a nadrobno nakrájenou šunku, zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutkem a ochutíme solí. Zakryjeme pokličkou a asi 5min zahříváme.

  • 3

    Omáčku nalijeme do hrnce na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme posypané parmazánem.

Komentáře k receptu