Odpalované věnečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • 28 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 18 dkg Sádlo škvařené
  • 10 dkg Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1192 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 497.5 mg
  • Draslík 374.6 mg
  • Vláknina 3753.6 mg
  • Vitamín A 3753.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme vodu se sádlem, moukou a kypřícím práškem do pečiva. Vaříme, až se těsto odlepuje od hrnce a vařečky.

  • 2

    Do vychladlého těsta přidáme 8 vajec a rozmixujeme.

  • 3

    Z těsta pomocí sáčku tvoříme dvouvrtstvá kolečka.

  • 4

    Dorůžova upečeme.

  • 5

    Připravíme máslový krém s pudinkem a naplníme věnečky.

Komentáře k receptu