Pečená jehněčí kýta II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1500 g Brambory
  • 1 ks Jehněčí kýta
  • 6 ks Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Oregano
  • 5 polévková lžíce Olivy černé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3453 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 376 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 923.9 mg
  • Vláknina 11925 mg
  • Vitamín A 11925 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme utřený česnek, polovinu oregana, citronovou šťávu a kůru, olej a špetku soli.

  • 2

    Jehněčí kýtu nařízneme na několika místech a marinádou ji potřeme – vetřeme i do naříznutých míst.

  • 3

    Do velkého pekáče dáme nakrájené brambory a smícháme je se zbylou marinádou. Na brambory dáme jehněčí kýtu a pečeme 20 minut na 240 °C, poté sníčíme teplotu na 180 °C a pečeme 90 minut.

  • 4

    Poté kýtu vyndáme a brambory smícháme se zbylým oreganem.

  • 5

    Rajčata svaříme s olivami.

  • 6

    Jehněčí podáváme s bramborami a rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu