Zapečený květák v bešamelové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Šunka dušená
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Květák
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 218.5 mg
  • Draslík 818 mg
  • Vláknina 10314 mg
  • Vitamín A 10314 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na růžičky rozebereme květák.

  • 2

    Omyjeme a do poloměkka uvaříme.

  • 3

    Dáme do vymazané a vysypané formy.

  • 4

    Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, přidáme hořčici, petrželku, přidáme šunku, nastrouhaný sýr.

  • 5

    3 žloutky a tuhý sníh ze 3 bílků.

  • 6

    Zalijeme směsí květák a v troubě pečeme při 180 stupních 45 minut.

Komentáře k receptu