Pórkový krém s pečeným česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Tymián
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 150 g Klobása Chorizo
  • 2 ks Česnek
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Pórek
  • 3 ks Brambory
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1325 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 972.3 mg
  • Vláknina 15204 mg
  • Vitamín A 15204 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.9 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek rozebereme na stroužky, neloupeme a pečeme 15 minut v troubě na 200 °C zakápnuté olivovým olejem. Loupeme je až po vychladnutí.

  • 2

    4 kusy jarní cibulky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a společně s tymiánem osmahneme na oleji.

  • 3

    Až je pórek změklý, přidáme vývar a dvě brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.

  • 4

    Klobásu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a osmahneme na pánvi.

  • 5

    Poslední bramboru nakrájíme na tenké plátky a ty osmažíme nasucho v pánvi.

  • 6

    Do polévky přidáme česnek a rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené klobásou a osmaženými bramborovými lupínky.

Komentáře k receptu