Guláš z divočáka
Suroviny
- 800 g Kančí kýta
 - 200 g Slanina vepřová
 - 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 3 ks Cibule
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1784 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 47.2 mg
 - Draslík 1781.3 mg
 - Vláknina 2293.4 mg
 - Vitamín A 2293.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu. Přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme na kostky nakrájené maso a zprudka orestujeme. Přisypeme mletou papriku, kmín, osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.
 - 
                                2
Před koncem dušení přidáme špetku chilli koření (nebo chilli papričku). Guláš zahustíme moukou rozkvedlanou v troše vody, povaříme a nakonec dochutíme citronovou šťávou.