Pohankové karbanátky II
Suroviny
- 7 g Pepř černý mletý
- 200 g Pohanka
- 100 g Slanina anglická
- 200 ml Smetana
- 3 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Majoránka
- 4 ks Brambory
- 3 ks Cibule
- 1 ks Mrkev
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 16 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 478.8 mg
- Vláknina 6550 mg
- Vitamín A 6550 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory nakrájíme na plátky a dáme je do nádoby vhodné na sporák i do trouby. 
- 
                                2Osolíme a opepříme je, zalijeme smetanou a 5 minut povaříme. 
- 
                                3Poté pečeme 40 minut na 170 °C a nakonec 15 minut na 200 °C. 
- 
                                4Pohankovou lámanku vaříme v osolené vodě doměkka. 
- 
                                5Cibuli nakrájíme na kostičky a mrkev nastrouháme nahrubo. Obojí opékáme 5 minut na oleji. 
- 
                                6Poté přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a opékáme ještě 5 minut. 
- 
                                7Do směsi vmícháme pohanku a majoránku. 
- 
                                8Přidáme rozmělněný česnek, vejce i strouhanku a rozmačkáme. 
- 
                                9Tvoříme karbanátky, které smažíme na oleji. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        