Fazole s kuřecím masem a chorizem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Klobása Chorizo
  • 300 g Fazole
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí čtvrtky
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Tymián
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1061 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 1065 mg
  • Bílkoviny 94 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 454 mg
  • Vláknina 14033 mg
  • Vitamín A 14033 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme přes noc.

  • 2

    Tymián, petrželku použijeme celé snítky a spolu s bobkovým listem je svážeme do svazku.

  • 3

    Druhý den fazole slijeme a dáme do velkého hrnce spolu s cibulí, paprikou, bylinkovým svazkem a kuřetem. Zalijeme dostatečným množstvím vody (vše musí být ponořené) a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a pozvolna vaříme přikryté 45 minut.

  • 4

    Poté dáme stranou kuře a místo něho přidáme brambory a chorizo nakrájené na kolečka. Vaříme 30 minut.

  • 5

    Kuřecí stehna zbavíme kůže i kostí a nakrájíme je na větší kusy.

  • 6

    Spolu se špenátem je prohřejeme s fazolemi (trvá to asi 5 minut).

Komentáře k receptu